FOTO UDSTYR ...

NIKON COOLPIX P900

NIKON COOLPIX P900 ER ET ZOOM KAMERA ...

En af min mands tidligere kollegaer fortalte ham om et Nikon Coolpix's evner som zoom kamera, da han hørte om min store interesse for at fotografere fugle.

Det skabte interessen og der blev set Youtube film og Googlet en hel del, og det endte med at vi købte det mindste af de to kameraer, nemlig et Coolpix P900.


OPDATERING - Nu med et Coolpix P1000

Mit NIKON COOLPIX P900 er blevet skiftet ud med et COOLPIX P1000.

Det er godt nok et lækkert kamera som har de ekstra funktioner som jeg manglede ved 900'eren. Jeg skal dog lige vænne mig til størrelsen, efter at have bevæget mig rundt med 900'eren i 2½ år.

Nu skal jeg lige hente erfaringer med 1000'eren, før jeg kan sig ret meget, udover at det er et skønt kamera at fotografere med.

- De første erfaringer med 1000 er man man nemt bliver overmodig med en 3000 mm zoomlinse, MEN på den afstand er det oftest nødvendigt at have kameraet på en tri-pod (trefod stativ).


Der skal næsten hverken puls eller vejrtrækning til, før ens billede bliver uskarpt, MEN MEN, det er dog lykkedes mig nogle gange, indtil videre, at få nogle gode billeder med hjem efter at have benyttet mig af den helt lange zoomafstand.
Et Coolpix kamera's force ER zoom funktionen
.

Jeg har gentagende gange forsøgt mig, men har, selv efter flere forskellige indstilliger og hastigheder, endnu til gode at få et  helt skarpt billede af en fugl i bevægelse med hjem, men jeg er kommet et stykke af vejen.

"de rovfugle er ikke de mest samarbejdsvillige" :) På billedet - en Rød Glente


EN FJERNBETJENING TIL DE LANGE AFSTANDE ...

En ting man skal vide med et kamera som Coolpix P1000 når man gerne vil lege med de helt store afstande, så er kameraet MEGET levende. Den mindste rystelse, din vejrtrækning og den mindste bevægelse, har stor indvirkning på skarpheden og kameraet bliver meget levende. Derfor var jeg glad for min lille pakke under træet sidste juleaften... En meget handy fjernbetjening. Dermed kan jeg opnå betydeligt bedre "Longshots", fordi jeg ikke har berøring med kameraet når billedet skal tages. Det gør en verden til forskel.


EN MOUNT I BALANCE ...

Det mest dumme ved et Coolpix900 er placeringen af hullet i kameraet, hvis man vil montere kameraet på en stativ (Tripod). Monteringen sidder i den ene side og det er BESTEMT ikke hensigsmæssigt hvis kameraets zoom er f.eks ude i fuld zoom. Så bliver kameraet meget næsetungt og kan have svært ved at holde balancen og sin position. Youtube måtte igen i sving og der fandt jeg en "mount>" som nemt sættes af og på kameraet, så dets balance bliver sat det korrekte sted - midt for, ud for telelinsen.


FRA GASGRILL TIL KAMERA ...

En hel dag med kameraet hængende om nakken eller over den ene skulder ville give mig en meget øm ryg, så heldigvis fandt jeg en billigere løsning end med som sælges i fotoforretninger, så kameraet kan hænge som en taske, på tværs af overkroppen. Jeg har brugt en skulder rem fra en Outdoorchef grill, som vi faktisk allerede havde i huset. En meget praktisk og ikke mindst billige løsning.
så ved man med sig selv at valg af passion og hobby er den rette

MusvågeFiskehejre