DE ANDRE DYR ...

  

Mus MusEn lille sød mus i haven er her blevet foreviget ...
DEN SMUKKE RÆV I LILLE VILDMOSE
... og en mus ville være en lækkerbisken for en Ræv
RævRæven er næsten lovløs i Danmark, og det kan jeg ikke acceptere. Det er ikke rimeligt at den på det nærmeste må jages hele året rundt for at der er jægere som så kan skyde flere fasaner.

Ja, en Ræv kan rasere en hønegård, men lur mig om dette ikke kan undgåes hvis en hønsegård er bedre sikret end mange af dem er.

RævRæv
EN RÆVEMOR PÅ JAGT
Ind imellem har man virkelig lov til at være heldig og det var jeg den dag udenfor Assentoft ved Randers, hvor vi bor, da der pludselig dukkede en sulten hun-ræv op ved det sted hvor digesvalerne havde lavet reder ind i en høj jordvæg. Hun stod længe og overvejede situationen for at se om der ville kunne stå fugl på menuen og ja, mit kamera kom på arbejde og jeg var den dag ekstra glad for zoom-evnen, hvor min zoom lå på omkring 1800 mm.
Ræv på jagt
Jeg stod og betragtede digesvaler og deres yngelpleje da der pludselig dukkede en hunræv op, som også var vældigt interesserede i de hurtige fugle ...
ræv på jagt
Ræv på jagt
... det lykkedes dog ikke for den sultne ræv at på nogle fugle med hjem til sine unger.
Ræv på jagt
Ræv på jagt
Det er tydeligt at se på disse to billeder at den smukke hun-ræv har unger at tage vare på i en ræve grav, nok i nærheden.
Ræv på jagt
NÅR HAREN KIGGER FORBI
Der kommer ganske ofte Harer på besøg hvor vi bor og i begyndelsen af Marts 2021, fik jeg dette billede af det smukke dyr herunder.

Hare
HareHare
Se Haren på engene ...
CampOne Assens Strand
EN KO ER IKKE BARE EN KO
GallowayDisse smukke Galloways mødte jeg for en del år siden på "Lyngen", som officielt hedder Vesterlyng Strand, hvor vi boede på campingpladsen af samme navn - VESTERLYNG CAMPING. Dyrerne går frit på stranden det meste af året og man har derfor muligheden for, med respekt for dyrerne, at komme i god foto-afstand af dem.For mig virker det som fuldstændigt "knald i låget" at give køerne skylden for en stor del af de klima forandringer vi ser i disse år.
Se dog på de forurenede fabrikker og alt den trafik der er på vejene, før køerne og husdyrhold, skal stå for skud!

Når snakken så kommer ind på landbruget og deres husdyrhold, SÅ er det en helt anden snak for mig. Kreaturer som lever hele deres liv i løsdriftstalde, bundne søer (grise), burhøns, tremmekalve der lever af mælk så de skider i lange baner, for at vi mennesker få det lyse kalvekød - Ja hopper kæden af for mig.

Jeg kan ikke forstå det og jeg bryder mig ikke om det og jeg kan ikke accpetere det. Kort og godt, sådan er det for mig. Andre kan se anderledes på det - men så kan vi være enige om at være uenige!

LIDT AF EN BLANDING
Disse smukke kreaturer mødte jeg på en mark, ikke så langt fra hvor vi bor, men efter en del søgning på "nettet" og forespørgsler på facebook, er jeg ikke kommet racen nærmere end at det er en blanding af forskellige race, men det er simpelthen sådan nogle smukke dyr, at de bare MÅTTE med på denne side.
Hereford-kvæg
VELFÆRD PÅ CLAUSHOLM SLOT

Når jeg kan "slippe afsted" med det, så holder jeg meget gerne og betragter engene ved Clausholm Slot, mest for at spejde efter rovfugle og jeg blev så glad og varm om hjertet, da jeg forleden så et godt bevis på dyrevelfærd.

En lille flok køer med kalve på en saftig græseng med Alling Å som genbo.

Ved I hvad? Jeg fik ikke et eneste fuglebillede med hjem og jeg var også ligeglad. Jeg blev holdende ene og alene for at betagte den lille "mødre med børn".
DYREVELFÆRDHerefordHerefordHereford
Hereford_kvægHerefordHereforddyrenes verdenRanders-RegnskovSommerfuglEgern


Æsel
Æsel
Jeg holder SÅ meget af Æsler, og hvis vi boede på en landejendom, så havde vi æsler boende.


Sæl ved Vidåslusen Sæl ved Vidåslusen-HøjerSøl ved Vidåslusen-Højer

trefarvet-kat
Kat
Naturen er sin egen, og denne smukke kat er HELT sin egen, især med det ganske finurlige udtryk.


NATURCENTER RANDERS

Trænger man til at få humøret løftet eller blot til at rigtig hyggelig oplevelse, så kan det let klares hvis man sætter sig på en af bænkene ved Naturcenter Randers og kigger på at gedekidene leger. Det er så skøn en oplevelse.

Naturcenter RandersNaturcenter Randers... og mens afkommet tumler, så kan de voksne stå og tænke, "Ja, der var engang".

Naturcenter RandersNaturcenter Randers