WELTVOGELPARK WALSRODE ...

Weltvogelpark Walsrode
Fugleparken i efterårsfarver

Weltvogelpark Walsrode
Mine billeder er kun et lille udpluk af fugle i den store park, som jeg rigtig gerne vil besøge igen og selv om du måske ikke er så interesseret i fugle, så bør du unde sig selv at tage dertil.

Du VIL mange gange blive overasket over hvor mangfoldig fuglenes verden er.KRONTRANE

Krontranen er den prægtigste af alle traner.

Den er meget langbenet, den måler omkring 1 meter. Dens fjerdragt er grå med lysere grå fjer på halsen, vingerne er hvide.

På hovedet har den en stor dusk af stive strågule fjer, deraf navnet krontrane, resten af hovedet er dækket af korte sorte fjer.

TRÆSKONÆBFuglen der kan få selv de mest garvede ornitologer til at danse en lille sejrsdans, når den endelig kan krydses af på fuglelisten.


Det er også særdeles svært at opleve denne stillestående fugl i levende live, da den kun lever i sumpområder i det østlige Centralafrika, hvor det kan være vanskeligt at komme frem. Man kan være heldig at opleve den i Uganda.

"Et Træskonæb vinder ikke mange priser udi i skønhed, men på en finurlig måde, så stjal den mit hjerte"

Et godt bevis på, at i naturen er det ikke altid "good looks" det kommer an på og hver art har sin berettigelse.

 HVIDHALET RYNKENÆBHvidhalet_Rynkenæber ikke lige en fugl som man vil møde i en dansk skov, men det var en stor oplevelse at se den i fugle parken i Walsrode syd for Hamborg.

Hvidhalet Rynkenæb, hun

DE BLÅ FRA MADAGASKAR
BLÅ SILKEGØG
Blå Silkegøg

TOPPET SILKEGØG

Toppet Silkegøg Stammer også fra Magagaskar. Er en ringe flyver og hopper derfra mest fra gren til gren.


Der var vanskelige fotomuligheder i fugleparken, hvis man som jeg, gerne ville omgå trådhegnene, men ind imellem så lykkedes det jo, og denne meget smukke Blå Silkegøg, er jeg rigtig tilfreds med at have fået billeder med hjem af.
Blå Silkegøg Blå Silkegøg
ROVFUGLENE
De store rovfugle er imponerende at se på, men så heller ikke mere end det. Den slags opvisninger har aldrig fænget hos mig, så jeg så det ikke fra start af, men kunne høre at det var gået i gang og da min vej faldt den vej forbi, fik jeg taget nogle billeder af de smukke fugle.

Jeg er meget ambivalent omkring det at holde så store fugle i fangeskab, hvor det ikke er muligt at give dem de samme "frie" flyvemuligheder som med de små og mindre fugle, men samtidig kan de rovfugle være med til et oplysende formål for at bevare og skabe avl til udsættelse i det fri.


HARRISHØG
Harrishøg
Jeg er sikker på at Harrishøgen ærgrer sig over at haren kun er en legetøjsfigur.

Sådan en frisk fanget haresteg, ville nok ikke være et ringe måltid.


HVIDHOVED HAVØRN
Hvidhoved <Havørn
Ikke alle de fugle jeg så i Weltvogelparken, syntes at det var sjovt at være bag tremmer og den smukke havørn på billedet herover, var en af dem.

Den sad i det fjerneste hjørne af sit store bur, godt gemt af vejen i bevoksningen.

Jeg er dog sikker på at man i hverdagen gør sit bedste for at skabe et godt miljø for alle fuglene i parken, men nogle fugle har det bare ikke så godt med at bliver "overbegloet" af besøgende gæster.
PALMEGRIB
Palmegrib
EUROPÆISK HAVØRN
Europæisk Havørn
Det blik som havørnen sender handleren, ser ret meget udfordrende ud og jeg gad godt læse fuglens tanker!

LAMMEGRIB
LammegribLammegribben var en meget imponerende rovfugl, som sad og gnavede i en træstub, som den tydeligvis ikke ville dele med nogen andre!

DEN FLYVENDE DRAGE
Lammegrib
Lammegribben er en meget stor rovfugl med et vingefang på op til 280 centimeter. Den er udbredt i Sydeuropa, Afrika og Asien. Den lever af ådsler af nyligt døde dyr og deres knogler samt dyr, som den selv fanger. Det anslås, at 85-90 % af føden er knoglemarv.


 
 
 


Weltvogelpark Walsrode


Kakadu betegner en gruppe af papegøjer, som stammer fra øer ud for kysterne af Indonesien og Ny Guinea til Australien.

Kakaduen er kendt for sin karakteristiske top på hovedet, som den rejser, når den er vred, på vagt eller bare vil gøre opmærksom på sig selv.

tekstkilde: wikipedia


ROSA KAKADUE

Den rosa kakadue, er en papegøje, der er en af de mest udbredte i naturen.

Rosa kakaduer lever i det åbne australske landskab, hvor de i flokke på flere hundreder kan plyndre marker med kornafgrøder eller søge føde i savannens træer.

INKA KAKADUE

Der knytter sig en beretning til disse 2 billeder ...

Da jeg stod og betragtede den smukke fugl, så hoppede den ned fra sin plads og satte sig helt tæt op af hegnet og da jeg begyndte at snakke stille til den, så blev den næsten "helt salig" og sad med lukkede øjne og nød samværet -  og ja, det var rigtig svært for mig at gå videre og jeg havde en stor lyst jeg at eje netop DEN smukke fugl og give den et liv hjemme i privaten.

Weltvogelpark, Walsrode
LÆS OM DEN HER


PENNANT PARAKIT
Pennant Parakit

HVID KAKADUE
Hvid Kakadue

RØDØRET ARA

Læs om den her